Начало Любопитно Една история за смелостта да осъществиш мечтата си

Една история за смелостта да осъществиш мечтата си

1070
Джонатан

Всеки човек има мечти. И те не се сбъдват сами. Ние ги случваме с цялата вяра и искрената благодарност, които имаме в сърцето си. Няма невъзможни мечти, планове, цели. Нужна е само достатъчно смелост…

Избрах да ви представя Джонатан Куинес, който събра кураж да промени живота си. През март 2016г. той е млад предприемач с две висши образования в областта на международния бизнес мениджмънт и комуникация, работещ като консултант в Брюксел. Животът му обаче се променя буквално за една вечер, когато решава да зареже всичко и да следва сърцето си – без значение къде ще го отведе то. Напуска работа. Продава автомобила си. И си купува еднопосочен билет за Куба – първата спирка от сбъдването на мечтата му да обикаля света.

И така, на 27-я си рожден ден, Джонатан събра цялото си семейство и приятелите си, за да им съобщи, че заминава. Още на следващия ден самолетът му се приземява в непознатата му до тогава страна, а Джонатан направи първата стъпка в новата глава на живота си. Минават дни, в които се бори с откриването на добра интернет връзка, достъпни телекомуникации и най-вече с разликата във времевата зона, която го затруднява да поддържа връзка с близките си вкъщи. Майка му винаги е насърчавала страстта му към приключенията, но като всеки родител продължава да се тревожи за вече порасналия си син.

Съзнавайки нейната загриженост, Джонатан търси начин да я успокои. И така се ражда проекта – „MOM, I’M FINE”(МАМО, АЗ СЪМ ДОБРЕ).

На 1 април 2016г. Джонатан публикува в социалната мрежа „Инстаграм” първата си снимка от Куба, на която държи голям транспарант с надпис „Мамо, аз съм добре”. Ден по-късно, докато пътува през Латинска Америка, младият мъж започва да получава впечатляващо „следване” в социалната медия, което продължава да расте всеки ден.

И докато преживява спиращи дъха моменти, запознава се с местни жители, скача от самолети, катери се на височини от 6,088 метра, гмурка се сред акули в дълбините на океана… Той се грижи да остави на майка си едно специално съобщение – МАМО, АЗ СЪМ ДОБРЕ. На всички снимки, които Джонатан споделя в интернет, той носи със себе си транспаранта, върху който е изписано посланието към майка му.

Ти си работил като маркетингов консултант в Брюксел. Защо реши да напуснеш работа и да започнеш да пътуваш?

Все още не бях женен. Нямах деца. И просто един ден реших, че сега е най-подходящият момент за сбъдна мечтата си.

Какво ти носи пътуването? Как те кара да се чувстваш?

Чувствам се сякаш съм дете в парка „Дисниленд”. Всяко ново място, което посещавам е като нова атракция, ново скоростно влакче. Научавам всеки ден нещо ново. Невероятно е! Запознавам се с изумителни хора, научавам нови езици, опознавам нови култури. Опитът е, който получаваш от пътуванията е безценен дар!

Колко страни си посетил до момента и коя е следващата ти дестинация?

За момента са около 22 или 23 държави. Сред тях са Италия, Куба, Мексико, Коста Рика, Колумбия, Аржентина, Мароко… Утре сутрин заминавам за Испания. След това ще се върна в Мексико, Африка и Колумбия.

Бил ли си в България?

Да, преди няколко години в София се проведе международния конкурс „Най-добрият модел в света”. Тогава посетих и Пловдив.

 

Очаквал ли си, че една подобна идея ще се превърне в толкова мащабен проект и ще е сензация в целия свят?

„МАМО, АЗ СЪМ ДОБРЕ” започна с намерението на един син да увери майка си, че той е защитен и е здрав по време на световното си пътуване. Малко след това историята отекна в международен мащаб и получи огромна подкрепа от хората. Положителните отговори ме насърчиха да развия идеята в проект с цел да вдъхновя хората да живеят по-смислено. Днес многократно сме изложени на негативни новини, които подчертават разделението и различията. „МАМО АЗ СЪМ ДОБРЕ” се отдалечава от това и се фокусира върху обединяването на хората и наслаждаването на чудесата на света.

 

А каква е вашата мечта и имате ли куража да я последвате?

предишна статияФутболен тим сбъдна мечтата на болно детенце. Привлече го за 1 мач
следваща статияБългария ще е в група C на новата Nations League