Начало Здраве Едва ли сте чували за този източен сладко-кисел плод, а има магически...

Едва ли сте чували за този източен сладко-кисел плод, а има магически свойства

942

Тамариндските плодове произхождат от Азия и Африка и култивацията му се разпространява в още по-топли райони на Мексико, Шри Ланка и Индия. Тези плодове, освен уникалния им вкус, осигуряват безброй ползи за здравето, пише Zdrave.to.

Тамаринд е едновременно сладък и кисел плод. Известен е още като индийска фурма. Бори диабет, рак, косопад, подобрява зрението, здравето на сърцето, както и още много полезни свойства.

Обърнете внимание на следните причини защо трябва да започнете да го консумирате по-често:

Възпаление на съединителната тъкан и ставите – С напредването на стареенето се появява болка и възпаление вътре в съединителната тъкан. Благодарение на мощните противовъзпалителни и антибактериални свойства на тези плодове, които успокояват болката, плодовете от тамаринд защитават съединителната тъкан и предотвратяват инфекциите. Освен това те са богати на основни хранителни вещества, които повишават имунитета и детоксикират организма.

Подобрява зрението – Благодарение на високото съдържание на витамин А, плодовете от тамаринд подобряват зрението и в същото време намаляват риска от макулна дегенерация.

Лекува косопад – Тези плодове са едни от най-мощните естествени лекарства срещу косопад. Само ги варийте в малко вода, докато те омекнат. След това разтрийте сместа върху скалпа за няколко минути. След това го оставете да действа за 60 минути и изплакнете с хладка вода.

Лекува диабет – Регулира нивата на захарта в кръвта и лекува диабета ефективно.

Подобрява здравето на сърцето – Тези плодове са богати на важни витамини и минерали, които поддържат здравето на сърцето. В допълнение, тяхното високо съдържание на фибри контролира нивата на холестерола и предотвратява сърдечните заболявания.

Допълнителни ползи от потреблението на тамаринд:

Предотвратява на рак

Регулирайте нивата на холестерола

Помага при запек

Съдържа антисептични свойства

Овлажнява кожата

Елиминира тъмните пръстени на шията

Стимулира загубата на тегло

Потиска язви в устата

Успокоява болката

Подобрете храносмилането

Предотвратяване на храносмилателни проблеми

Лекува малария

Подобрява дихателната система

Подобрява нервната функция

предишна статияСтивън Спилбърг подготвя екранизацията „Blackhawk“ по DC комикс
следваща статияПролетен панаир на книгата ще има