Започва Европейската седмица на спорта #BeActive. Откриването ще е в 11 часа в Борисовата градина.

Седмицата ще бъде открита със спортно изложение „Избери спорт #Бъди активен“, което ще се състои в пространството на гърба на детската площадка със „Слончето“ откъм езерото „Ариана“.

Събитието е организирано от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на инициативата #BeActive.

По време на изложението, спортни федерации ще представят възможностите за практикуване на техните спортове на територията на София и ще направят демонстрации.

Гражданите и гостите на столицата ще имат възможност да си изберат спорт и да се включат в игрите, организирани от отделните федерации.

Ще могат да се докоснат до магията на леката атлетика чрез специалната програма на Международната федерация „Детска атлетика“.

На татамито ще има демонстрации на бойните изкуства таекуондо, карате, кик бокс и муай тай. Баскетболни кошове, волейболни и мрежи за бадминтон ще са на разположение на всеки, който иска да поиграе.

Желаещите ще могат да вземат първи уроци на кану-каяк в езерото „Ариана“.

Презентации и демонстрации ще направят още федерациите по фехтовка, модерен петобой, джудо, борба, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, спортна гимнастика, акробатика, стрелба с лък, голф и ски. Балканска федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област ще направи зумба демонстрация, в която могат да се включат всички желаещи.

Европейската седмица на спорта се организира за трета поредна година. За 2017 г. тя ще се проведе от 23 до 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца.

предишна статияКитай строи „горски град”, който да се бори със замърсяването на въздуха
следваща статия17 етажен круизен кораб акостира във Венеция (СНИМКИ И ВИДЕО)