времето

Жълт код е обявен във вторник за 15 области в Западна и Северна България заради снеговалежи, а в останалите области на страната е обявен за валежи от дъжд, на места дъждът ще се примесва със сняг.

Очакват се значителни количества на места. В западните и северните райони след обяд вятърът ще се усили и в планинските райони ще има условия за снегонавявания.

В южните и източни райони до вечера дъждът ще премине в сняг. Количеството валежи за денонощието в областите на юг от Стара планина, както и по Черноморието е 20-35 мм. През нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

Вятърът през деня ще се ориентира от северозапад, а в Източна България ще е от север и с него ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, в Източна и Южна България до 7-8 градуса. Дневните температури в западните райони ще бъдат между 1 и 6 градуса, а източните до 10-12, за София 2 градуса през деня, по Черноморието 12-13, в северните райони около 3-7 градуса, в част от южните около 7-8 градуса, на места до 12.

предишна статияЩе изчезне ли кафето заради изменението на климата?
следваща статияИзкушения и провокации очакват днес хората от една от зодиите