Начало България Дъждовно време в почти цяла България днес

Дъждовно време в почти цяла България днес

859

Днес не забравяайте чадърите преди да излезете.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен, запад-северозападен вятър с който ще продължи да нахлува студен въздух. Преди обяд в Югоизточна България все още вятърът ще е силен от юг-югозапад. От северозапад валежите постепенно ще започнат да спират, а след обяд и облачността ще се разкъса. В Източните Родопи и Югоизточна България валежите ще са значителни и ще спрат едва през нощта срещу понеделник. Към 14 часа температурите ще бъдат между 7° и 12°, в София около 8°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за февруари.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите от дъжд и сняг, но след обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух, но през деня ще отслабне до умерен. Към 14 часа температурата на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, но преди обяд по южното крайбрежие все още вятърът ще е силен от юг-югозапад. През деня температурите ще се понижат и към 14 часа ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето сутринта ще бъде 3-4 бала, но ще отслабва и след обяд вече ще е 2-3 бала.

предишна статияНово начало за една от зодиите днес! Проблеми в общуването за три други
следваща статияПолярните мечки намират все по-малко храна, сочи проучване