Начало България Дъждовно време в някои райони на страната

Дъждовно време в някои райони на страната

34
море, дъжд

Днес максималните температури ще бъдат в интервала от 16°-17° по Източна България, където ще преобладава облачно и валежно време до 26° на края на югозападните райони, където ще е преимуществено слънчево. В София се очакват около 20°.

Вятърът ще духа от изток, в източната половина на страната ще бъде северно-североизточен и ще се усили до умерен или силен.

По Черноморието очаквайте облачно време с валежи, по-интензивни по крайбрежието на юг. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция към нарастване.

В планините времето ще бъде ветровито. Ще има умерен и силен североизточен вятър. През следобеда ще се заоблачи, местами ще вали дъжд, особено в Странджа и Сакар. Температурите ще паднат с около 2-3 градуса.

Във вторник и сряда по източните райони ще продължи да е ветровито, облачно и с валежи от дъжд. Повече слънце ще има в Западна България, където вятърът ще бъде слаб. Максималните температури ще се движат между 19° и 24°. През следващите дни вятърът ще ослабне, а температурите ще се повишат с 3-4 градуса.

Вижте още новини от деня тук