време, прогноза, облачно

Облачността над по-голямата част от страната ще се разкъса и временно ще намалее, предимно облачно ще остане над Югоизточна България. Ще продължи да духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, до 8°-9° по Черноморието. В София – около 1°. Утре от северозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Над югоизточната половина от страната преди обяд облачността ще е все още значителна, след обяд – ще се разкъса и намалее. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще е предимно умерен. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 12°.

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 12° – 15°. Температурата на морската вода е 10-11°.

предишна статияАПИ: Пътните настилки са мокри, а на места – хлъзгави
следваща статияЧудесен ден за една от зодиите да довърши започнатото в миналото