Начало Свят Дронове ще контролират шофьорите в Западна Европа

Дронове ще контролират шофьорите в Западна Европа

932

Полицията във Франция отчете сериозни успехи в борбата с нарушителите на правилата на движение, след като започна да използва дронове с камера. Стартът на проекта беше даден в Бордо, като благодарение на него стотици провинили се шофьори са били глобени.

Самите водачи недоволстват от мярката, тъй като сега освен за камери и полицейски патрули край пътя им се налага да гледат и за квадрокоптери в небето. Това отвлича вниманието им от пътната обстановка и създава допълнителни предпоставки за инциденти, съобщава Automedia.

На свой ред органите на реда твърдят, че дронът се превръща в основен помощник в рбаботата им. За да бъде отчетено дадено нарушение, сега не е нужно наблизо до провинилия се да има полицейски патрул. След като бъде заснето провинението, екип на полицията се отправя към мястото, спира виновния и му написва акт.

Дроновете успяват да заснемат нарушения от почти всякакъв тип, с изключение на превишаване на скоростта. За около част те снимат поне 20 шофьори, които не спазват правилата. Като цяло от полицията отчитат използването на летящите машини като успех и се очаква те да започнат да се използват не само в други райони на Франция, но и в съседните държави.

предишна статияГермания забрани „умните часовници” за деца
следваща статияБербатов стана мафиот! Вижте уникалния му дебют в киното (ВИДЕО)