Начало Свят Дори НАСА не убеди рапъра B.o.B, че Земята не е плоска

Дори НАСА не убеди рапъра B.o.B, че Земята не е плоска

1295

Няколко настоящи и бивши космонавти на НАСА направиха опит да убедят американския рапър B.o.B, че Земята е кръгла, а не плоска, както той твърди. И май не успяха.

„Мога да спестя на B.o.B много пари – Земята е кръгла. Летях около нея“, написа първо в „Туитър“ астронавтът Тери Въртс, който е извършвал два космически полета – през 2010 и 2014 година.

По-късно и колегата му Скот Кели се зае за разубеждава почитателя на конспирациите и публикува в социалната микро-блог мрежа видео на обиколката си около Земята.
„Хей, да ти покажа ли извивката (на планетата)? Заповядай! Една пълна обиколка около Земята. Може би трябва да дариш средствата си в помощ на Пуерто Рико“, написа към записа си
Кели, пише БГНЕС.

Както е известно, рап изпълнителят започна онлайн кампания за набиране на средства в сайта GoFundMe с цел… изстрелване на няколко сателита, които да докажат теорията му, че Земята всъщност е плоска. По мнение на рапъра планетата не може да е кръгла, тъй като когато снимаш в далечината хоризонтът няма дъгообразна извивка. И той се нуждае от милион долара, за да докаже правотата си.

предишна статияРики Мартин: За сватбата ми ще се говори дълго
следваща статияВижте какво вещаят звездите за Вас днес!