Начало България Докъде летяха българите през лятото

Докъде летяха българите през лятото

1327
самолети

Без значение кога официално започва и свършва лятото, месеците, в които българите основно ползват годишния си отпуск и заминават на ваканция, са юни, юли и август. Кои бяха най-предпочитаните самолетни дестинации и пътуваме ли повече в сравнение с миналата година, разказват експертите в пътуванията eSky, пише Obekti.

Фаворит, с най-много продадени билети за периода, разбира се, са вътрешните полети в страната, което е напълно нормално, тъй като освен за почивка, полетите са удобни и често ползвани за бизнес пътувания. Фактът, че не само една, а две авиокомпании оперираха дестинацията София-Варна, доведе до по-голяма конкуренция, оказваща положително влияние на цените.

Говорейки за пътувания в чужбина, безспорно българите са пътували най-много до Италия, докъдето са закупени и най-много самолетни билети. Рим и Милано се очертават като любими и най-предпочитани градове в Италия, следвани от Болоня, Венеция и Неапол. Похарчените пари за самолетни билети до Ботуша тази година са по-малко, като най-голямо впечатление правят билетите до Венеция – с над 25% по-евтини в сравнение с 2017 година.

На второ място, българите са избрали полети до Германия, а градовете попадащи в топ 3, са Франкфурт, Берлин и Меминген. Меминген е прекрасна отправна точка за Мюнхен, а цените на билетите са доста по-изгодни по всяко време на годината. Забелязва се минимален спад в закупуването на самолетни билети до Германия, но той е едва 6%.

Следващата най-посещавана дестинация е била Великобритания и по-специално Лондон, следван от Бирмингам и Глазгоу, които са в пъти по-малко посещавани от столицата.

Следващите по брой закупени билети държави са Испания, Гърция и Франция, като тук трябва да отчетем факта, че много от хората посещават Гърция със собствен автомобил или кола под наем.

„Това, което прави впечатление при пътуванията на българите в чужбина това лято в сравнение с миналата година е, че билетите са резервирани от по-рано, вакациите са били по-кратки, а броят на билетите като цяло е непроменен. Дестинации като Дубай и Лисабон са станали в пъти по-посещавани, което се дължи на изгодните полети, предлагани от нискотарифните компании“, коментират експертите от eSky.

предишна статияТарантино ще представи новия си филм с парти в имението Playboy
следваща статияСлаб вятър и захлаждане през днешния ден