Начало България Довечера започва застудяване

Довечера започва застудяване

839
захладнява

Днес над страната ще преобладава облачно време. След обяд, по преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад на югоизток ще започнат валежи от дъжд. Преди обяд все още ще духа югозападен вятър, но след пладне ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 18° и 23°, но след пладне бързо ще се понижават и през нощта срещу сряда в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за април – вечерта от запад ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Привечер ще започнат валежи от дъжд. Преди пладне ще духа югозападен вятър, но привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Все още топло с максимални температури на въздуха: 17°-22°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. След обяд ще започнат валежи от дъжд, а над 2300 метра – от сняг, но вечерта, със застудяването, дъждът и в ниските планински части ще премине в сняг. Ще духа силен запад-северозападен, по билата временно и бурен все още югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°, но след пладне температурите бързо и значително ще се понижават.

предишна статияБум на жалби срещу задължителното носене на маска
следваща статияЕдна от зодиите да очаква добра новина днес; друга да се готви за любовни трепети