Начало България Димитър Стоянов от „Бивол“ отказа награда на СБЖ

Димитър Стоянов от „Бивол“ отказа награда на СБЖ

1090

Журналистът от „Бивол“ Димитър Стоянов върна наградата, присъдена от Съюза на българските журналисти (СБЖ) в категорията „Електронен сайт“. Мотивът е, че не може да приеме отличие в конкурс, номинирал също и хора, които били замесени в службите. Това се разбира от съобщение за сайта на съюза за връчването на годишните награди.

Известен факт е, че Кеворк Кеворкян, който получава награда „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика, е сътрудничил на бившата „Държавна сигурност“ (под псевдонима „агент Димитър“).

„Съюзът е независима организация и никой не упражнява натиск над нас и винаги сме приветствали честната и обективна журналистика“, коментира отказа главният секретар на СБЖ Иван Върбанов. В репортаж от церемонията сайтът на СБЖ отбеляза случилото се, както и мотива за отказа на Димитър Стоянов.

Димитър Стоянов влезе в новините през септември, когато беше арестуван по време на разследване на корупционни схеми на компанията „Джи пи груп“.

На събитието присъства и Георги Маринов – баща на убитата русенска журналистка Виктория Маринова. на нея посмъртно беше присъден специалния плакет на СБЖ за професионална и гражданска доблест. Георги Маринова със сълзи на очи благодари за признанието.

предишна статияАктуалната пътна обстановка
следваща статияПравославните християни почитат свети Мина