Начало Здраве Диетоложка обясни защо яйцата са най-полезният продукт за вечеря

Диетоложка обясни защо яйцата са най-полезният продукт за вечеря

2731
Отдавна е известно, че качеството и количеството на храната, консумирана на вечеря, оказва въздействие върху съня. Неотдавна обаче ди

Отдавна е известно, че качеството и количеството на храната, консумирана на вечеря, оказва въздействие върху съня. Неотдавна обаче диетолози откриха супер продукта, който гарантира на организма пълноценен осемчасов отдих, съобщава „Дейли мейл“.

Според диетоложката Шарън Натоли яйцата спомагат за производството на мелатонин – хормон, който е отговорен за чувството на сънливост. Яйцата съдържат още веществото триптофан – незаменима аминокиселина, която не може да се синтезира самостоятелно от организма.

Доказано е, че тя подобрява качеството на съня и намалява тревожността. Яйцата са богати на B витамини, включително B12, B5, биотин, тиамин, рибофлавин и селен.

Изброените спомагат за здрава кожа, коса и нокти и имат противоракови свойства. Според диетоложката яйцата не само подобряват съня, но и предотвратяват излишните килограми, забавят процесите на стареене и дори снижават стреса. За оптимален ефект се препоръчва консумацията на две яйца дневно.

предишна статияПиян американец потроши 36 автомобила (ВИДЕО)
следваща статияКайли Миноуг огря Венеция