Начало Здраве Диета само с диня. Какви са опасностите?

Диета само с диня. Какви са опасностите?

1728
Монодиета с диня. Що е то? Монодиетите представляват режим на хранене, при който за даден период от време приемаме само един-единствен вид храна,

Монодиета с диня. Що е то? Монодиетите представляват режим на хранене, при който за даден период от време приемаме само един-единствен вид храна, пише Tialoto.bg. Но удачно ли е да ядем само „царицата на лятото“, а именно динята?

„Монодиетите са ефективни, тъй като водят до бързо отслабване. Често тези диети са с плодове. Макар и да са ефективни, те крият доста сериозни рискове. Такива режими не трябва да продължават дълго време. Един-два дни е достатъчно“, отбеляза нутриционистът Яна Данаилова

В студиото на „България сутрин“ тя обясни, че един от рисковете на монодиетите е, че след това се получава йо-йо ефект, сиреч килограмите се възстановяват.

„Една-единствена храна не може да ни даде всичко, от което имаме нужда. Тялото често има дефицит на витамини, минерали и други ценни вещества. Здравето е разнообразие. Монодиетите са популярни, тъй като са много лесни“, поясни експертът по хранене пред Bulgaria ON AIR.

Ако искате да поканите динята в своя живот, но търсите и разнообразие, то гледайте видеото, за да научите свежата рецепта на Яна Данаилова за плодово смути.

предишна статия9 необходими вещества, които не бива да се предозират
следваща статия8 дейности, с които да имате страхотно лято