Начало Култура „Джурасик свят: Рухналото кралство“ отново на върха при най-гледаните филми у нас

„Джурасик свят: Рухналото кралство“ отново на върха при най-гледаните филми у нас

1393
Макар че двата нови филма този уикенд „Сикарио 2: Солдато“ и „Uncle Drew“ се представиха по-добре от очакванията, те не успяха да свал

Макар че двата нови филма този уикенд „Сикарио 2: Солдато“ и „Uncle Drew“ се представиха по-добре от очакванията, те не успяха да свалят от върха продължението на „Джурасик свят“. Въпреки че регистрира спад от близо 60 %, новият хит с Крис Прат остана на върха в боксофис класацията на САЩ с 60 милиона долара.

До момента той е спечелил 264,8 милиона само за 10 дни по американските екрани. В останалата част от света продължението се представя още по-добре и вече приходите му са над 667 милиона, от които над 200 милиона са само от Китай. Съвсем скоро следващият дино-хит се очаква да покори границата от 1 милиард долара и то преди премиерата му в Япония на 13 юли.

Отново на второ място е анимацията „Феноменалните 2“. За този уикенд приходите на Еластина и компания са 45,5 милиона долара и общите приходи в САЩ са почти 440 милиона. До края на седмицата филмът ще стане най-касовата анимация за всички времена в Америка, изпреварвайки „Търсенето на Дори“ (486,2 милиона).

На трето място дебютира „Сикарио 2“ с приходи от 19 милиона долара. Това е с цели 7 милиона по-добър старт от оригиналния филм преди три години.

След него се нареди новата комедия с Шакил О‘Нийл „Uncle Drew“ с 15,5 милиона долара. В челната петица е „Бандитките на Оушън“ с приходи 8 милиона и общо до момента почти 115 милиона долара.

предишна статияСофи Търнър доволна от края на историята на Санса Старк в „Игра на тронове“
следваща статияБивш президент на Левски стяга сватба с 34 години по-млада от него