Джейн Фонда

Носителката на „Оскар“ Джейн Фонда беше арестувана в петък пред Капитолия на САЩ, където протестира срещу климатичните промени и настоя за действия по опазване на околната среда.

81-годишната филмова звезда бе отведена под стража с още няколко души след 10-минутно протестиране на стъпалата на Капитолия, показва видео, публикувано на страницата на Фонда във Фейсбук.

„Днес полицията в Капитолия на САЩ арестува 16 лица за незаконна демонстрация на Източния фронт на Капитолия на САЩ“, се казва в изявление на говорител на полицията, което не идентифицира задържаните.

Фонда, облечена в яркочервено гащеризон, скандираше лозунги за действия срещу климатичните промени, преди да й бъдат сложена белезници и да бъде отведена под аплодисменти от протестиращите съмишленици.

Капитолия е символ на законодателната власт на САЩ. Там работи Конгреса с двата му клона – Камарата на представителите и Сената.

Наскоро Фонда заяви пред Los Angeles Times, че се премества във Вашингтон за четири месеца, напълно отдадена на борбата срещу глобалното.

предишна статияЖириновски негодува от изобилието на ресторанти с източна кухня
следваща статияЯсен и топъл ден с леки мъгли сутринта