Начало Новини Десетки протестиращи бяха арестувани в Лондон, след като се опитали да попречат...

Десетки протестиращи бяха арестувани в Лондон, след като се опитали да попречат на прехвърлянето на кандидати за убежище на баржа

44
Десетки протестиращи бяха арестувани в Лондон, след като се опитали да попречат на прехвърлянето на кандидати за убежище на баржа

Британската полиция арестува вчера 45 души по време на протест в Лондон срещу прехвърлянето на кандидати за убежище, настанени в хотел, на баржа край бреговете на Южна Англия, предаде Ройтерс.

Десетки протестиращи пред хотела в Пекъм, Югоизточен Лондон, се опитаха да спрат автобуса, превозващ кандидатите за убежище, като спукаха гумите му и препречиха пътя му, съобщи лондонската полиция.

Справянето с незаконната миграция е една от задачите на британския премиер Риши Сунак, а за да се намалят
високите разходи за настаняване на мигрантите в хотели, докато се разглеждат техните молби за убежище, властите се опитват да използват баржи и бивши военни обекти, посочва Ройтерс.

Критици обаче наричат условията на закотвената в пристанище Портланд в Дорсет и побираща до 500 души баржа „Биби Стокхолм“ нехуманни и я сравняват със затвор.

Няколко полицейски служители са били нападнати по време на протеста, но никой от тях не е пострадал сериозно, съобщиха от полицията.

 

предишна статияКосоваПрес: Програмата „Суперспортисти“ ще подпомага косовските състезатели в олимпийски спортове с по 50 000 евро
следваща статияДванадесет откъса от Светите евангелия, разказващи за страданията на Спасителя, бяха прочетени в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"