Начало България Депутатите избраха Кирил Ананиев за министър на здравеопазването

Депутатите избраха Кирил Ананиев за министър на здравеопазването

1359
кирил ананиев, оставката

Депутатите избраха зам.-финансовия министър Кирил Ананиев за министър на здравеопазването. От 206 народни представители, участвали в гласуването 121 са гласували „за”, а 85 са били „против”.

До вота се стигна, след като досегашният министър професор Николай Петров напусна поста след излъчен репортаж за обществени поръчки, спечелени от фирмата на мъжа, от когото дъщеря му има дете. По това време проф. Петров е шеф на ВМА, а сключените договори са за близо 1,2 млн. лева. Случаят е бил отразен в одитен доклад, но Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство.

Досега Ананиев беше заместник-министър на финансите. Той беше и служебен министър на финансите в служебния кабинет на Огнян Герджиков. От години е в управата на Националната здравноосигурителна каса, а сега оглавява Надзорния съвет на касата.

Роден е 1955г., а в Министерството на финансите работи от 1980 г. , където е преминал през всички експертни длъжности.

Проблемите в сферата на здравеопазването не са му чужди, защото от години е в управата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В Момента е начело на Надзорния съвет на НЗОК.

предишна статияИзумителни снимки на фотограф, който не напуска дома си, докато снима
следваща статияДиетолог препоръчва да ядем по два бургера