Начало България Депутатите гласуват промени в НК и Закона за МВР

Депутатите гласуват промени в НК и Закона за МВР

39
народно събрание, парламент
Снимка: БТА

Днес парламентът ще разгледа два законопроекта за изменения в Наказателния кодекс – един от Министерския съвет и друг от партията „Възраждане“. Това е включено в програмата за работа на депутатите.

Законопроектите от Министерския съвет са насочени главно към случаите на сексуално насилие над деца. Предвижда се въвеждане на престъпление при сексуални посегателства, извършени с използване на принуда, сила или заплаха, за да се принуди дете да се подложи на сексуални действия. Също така се предлагат промени в минималните/максималните наказания за сексуални престъпления и злоупотреба с деца.

Законопроектът на партията „Възраждане“ цели засилване на борбата с незаконния улов на дивеч. Предлага се да се уеднаквят наказанията за бракониерство с тези за незаконно дърводобив, за да се постигне превантивен ефект.

Също в дневния ред на депутатите е второто четене на изменения в Закона за Министерството на вътрешните работи, който задължава министерството да осигури охрана на всички центрове за настаняване на чужденци в страната.

Също така е планирано второ гласуване на изменения в Закона за администрацията.

предишна статияДепутатите гласуват промени в НК и Закона за МВР
следваща статияКои са носителите на наградите ИКАР?