Днес за четвърти пореден път ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Това е ежегодно събитие. То традиционно се провежда в третата неделя на месец септември и тази година ще е на 15 септември. Партньор в инициативата е ГДНП – МВР, съобщиха организаторите.

„Ще се съберем в много български градове и ще покажем на хората, които сме обичали и уважавали, че те продължават да са в сърцата ни и да са с нас. Мирно, кротко и с респект ще почетем паметта на загиналите ни приятели, братя и сестри. Ще дадем кураж и на пострадалите мотоциклетисти, и на роднините и близките на загиналите. Защото ние сме с тях – тяхната битка е и наша битка, тяхната мъка е и наша мъка.

Кръвната война по българските пътища продължава. И през изминалата година от този свят си отидоха много български мотоциклетисти. Заминаха там, където мото сезонът е вечен. А нас ни оставиха със счупени сърца и безсилни…

Затова и тази година ще се съберем в Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. На 15 септември 2019 г. в цяла България:

– ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас – мотористите;

– ще дадем своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя;

– ще покажем, че ние – мотоциклетистите сме дисциплинираните и културни участници в пътното движение.

До момента имаме определени 23 локации в цялата страна, където ще отбележим Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. По азбучен ред това са: Асеновград, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Несебър, Нови пазар, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шумен и Ямбол”, пишат още организаторите.

предишна статияАктуална пътна обстановка
следваща статияБорислав Игнатов: Изключително важно е да има състезание за важните постове в държавата