Начало Водещи Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще видим

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще видим

99
Бруталният отговор на Путин на въпроса: „Докъде се простира Русия?“

Николай Денков
Снимка: БТА

След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще видим. Предстоят преговори. Имам доверие на г-жа Габриел. Тя е човек, който има европейските ценности, които споделям. Имаме общи цели. Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков.

От думите му стана ясно, че все още няма решение за това кой ще заеме поста на външен министър.

„Решенията се взимат в Народното събрание и Министерският съвет. Това, че Президентството вероятно има аспирации към вземането на решения, е негов проблем. Има си Конституция, има си разделение на властите. Често виждам желание да се атакуват институции, които изпълняват задълженията си“, коментира още той.

На въпрос дали се притеснява от това, че президентът може да забави ротацията на правителството с консултации, Денков отговори: „Това не ме интересува. Това е въпрос към него“.

Според него има логика в сливането на НАП и „Агенция „Митници“ в обща приходна агенция. „Имам доверие на финансовия министър и вярвам, че това ще има своите положителни резултати“, каза още министър-председателят.

По въпроса за Кресненското дефиле премиерът посочи, че всеки ден забавяне е проблем както за хората, така и за биоразнообразието.

„Нищо не сме решили, докато не извадим поне част от трасето извън дефилето. Това е проблем и за животните, и за останалите обитатели, които нямат решение в момента. Това, което министрите са предложили, е да се подготви строителството по трасето, което вече е проектирано. Успоредно с това да започне проектиране за търсене на друго трасе, което след това да бъде подготвено горе. Това ще отнеме време, но е най-бързият начин да облекчим трафика и да подпомогнем запазването на приордата, доколкото е възможно при тези условия“, отбеляза Денков.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

предишна статияАсен Василев: Блестящи приходи в бюджета, събрани са с 685 млн. лв. повече
следваща статияКирил Петков: Изработихме меморандум между ПП-ДБ и ГЕРБ. Най-важната точка е за регулаторите