Начало България Делян Пеевски: Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство. Необходими са бързи...

Делян Пеевски: Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство. Необходими са бързи предсрочни избори

49
Делян Пеевски

Делян Пеевски
Снимка: Архив

Главата на ДПС Делян Пеевски казва, че без ГЕРБ-СДС няма как да има правителство и че е необходимо скоро провеждане на предсрочни избори, за да бъде формирано ясно евроатлантическо мнозинство и правителство.

ДПС се опитва да подкрепи създаването на кабинет с мандат от страна на ГЕРБ-СДС, но среща несъразмерни условия и претенции от страна на ПП-ДБ, които не са приемливи, казва Пеевски.

Партията на Делян Пеевски обявява, че няма да стои зад правителство, което има мандат от ПП-ДБ, и предупреждава за опитите да се създаде аритметично мнозинство с участието на антиевропейски партии, като „Възраждане“.

Ако президентът Румен Радев даде трети мандат на ДПС, те ще го върнат, защото не искат да коалирам мнозинство с антиевропейски сили. Пеевски предлага бързото провеждане на избори за създаване на правителство.

Накрая, Пеевски благодари на колегите за съвместната работа и приноса им за утвърждаването на България като част от евроатлантическото общество.

Предложената за министър-председател Мария Габриел от ГЕРБ-СДС обяви, че оттегля кандидатурата си и че партията няма да участва в преговори за втори мандат.

предишна статияЗащо вътрешният министър е толкова важен за ГЕРБ?
следваща статияФестивал на рибата се провежда в Букурещ