Начало Любопитно Деликатес уби 8 деца и възрастен, 78 души са в болница

Деликатес уби 8 деца и възрастен, 78 души са в болница

69
туроператори Занзибар
На снимката: Изглед от столицата на остров Занзибар

Осем деца и един възрастен загинаха след консумация на месо от морски костенурки на остров Пемба в Занзибар, а други 78 души бяха откарани в болница, съобщиха властите пред „Гардиън“.

Месото от морски костенурки се смята за деликатес в Занзибар, но често води до смъртни случаи от хелонитоксизъм – вид хранително отравяне.

Жена на възрастта, която почина късно в петък, беше майка на едно от децата, които починаха по-рано, според медицинския служител в района Мкоани, д-р Хаджи Бакари. Той заяви пред медиите, че лабораторните изследвания потвърдиха, че всички жертви са яли месо от морски костенурки.

Властите в Занзибар, който е полуавтономен регион на Танзания в Източна Африка, изпратиха екип за борба с бедствията, който призова хората да избягват консумацията на морски костенурки.

През ноември 2021 г. седем души, включително трогодишно дете, починаха на остров Пемба след яденето на месо от костенурки, а трима други бяха хоспитализирани, споменава Дарик.

Още международни новини – четете тук

предишна статияАджерпрес: Сузана Фънтънариу – художникът, който моделира дървото: В изкуството няма мъжественост и женственост
следваща статияГЕРБ и ДПС смятат, че властта им се полага по право