Начало Водещи ДЕБАТИ.БГ ви пита: Вярвате ли, че Димитър Главчев не е знаел за...

ДЕБАТИ.БГ ви пита: Вярвате ли, че Димитър Главчев не е знаел за детската болница?

49
анкета

Служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото решение за създаване на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София, след като неправителствени организации, Обществения съвет за създаване на Национална детска болница и президентът Румен Радев отправиха остри критики за взетото решение. Първоначално Главчев защити решението, обяснявайки, че няма колизия между двете болници и че появата на частна болница няма да възпрепятства строежа на държаваната, който се бави повече от 15 години.

След като скандалът избухна, Главчев разпореди решението на МС да бъде отменено и се закани да потърси отговорност, като дори заплаши здравния министър със смята.

„Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста“, се казва в позиция на Министерския съвет, разпространена до медиите.

В днешната ни анкета ви питаме: Вярвате ли, че премиерът Димитър Главчев не е знаел за детската болница при гласуването ѝ?

предишна статия„Свобода или борба с инфлацията“: Какви коментари щеше да има, ако Априлското въстание беше днес
следваща статияМакрон не изключи изпращането на войски на фронта в Украйна