Начало Спорт Две легенди на световния снукър ще играят демонстративен мач в Пловдив

Две легенди на световния снукър ще играят демонстративен мач в Пловдив

79
Рони О’Съливан и Джон Хигинс
Снимка: Българска снукър федерация

Легендите на световния снукър Рони О’Съливан и Джон Хигинс ще се изправят един срещу друг в демонстративен мач в Пловдив на 8 юни.

Съобщението идва от Българска снукър федерация. Това събитие е част от поредното гостуване на О’Съливан и Хигинс на българска земя.

И двамата ще се изявят в WINBET SNOOKER SPECIAL демонстративен мач на 7 юни от 20:00 часа в зала “Колодрума” в Пловдив и на 8 юни от 20:00 часа в зала “Левски” в София.

Билетите за събитието ще бъдат пуснати в продажба през мрежата на Eventim на 11 март от 11:47 часа. Цените на билетите ще варират от 60 до 200 лева.

Организаторите на демонстративните мачове заедно с Община Пловдив и Столична община се грижат за провеждането на събитието. В програмата ще участват и български снукър играчи.

Българска снукър федерация подготвя допълнителни изненади и събития за почитателите на Рони О’Съливан и Джон Хигинс, които ще бъдат обявени в близко бъдеще.

Това ще бъде четвъртият демонстративен мач на Рони О’Съливан в Пловдив, докато за Хигинс този ще бъде втори. През 2018 година Великият шотландец постигна максимален брейк от 147 точки в зала “Колодрума” срещу Марк Уилямс.

Междувременно, в София двамата снукър легенди са гостували повече пъти, включително по време на професионални турнири между 2012 и 2016 година.

Последният път, когато Рони О’Съливан бе в столицата, беше на 25 ноември 2022 година за демонстративен мач срещу Джими Уайт, а на следващия ден двамата им представиха шоу и в Пловдив.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияЕрдоган поздрави жените в Турция по повод 8 март
следваща статияХебър атакува лиценза на Ботев пред БФС