Начало България Два протеста пред МВР – за оставка на вътрешния министър и в...

Два протеста пред МВР – за оставка на вътрешния министър и в негова подкрепа

59
Снимка: БТА
Снимка: БТА

Граждани се събраха пред Министерството на вътрешните работи (МВР) в знак на протест срещу настоящия вътрешен министър Калин Стоянов и неговата продължаваща служебна длъжност. Организаторите на протеста са асоциацията „Боец“ под мотото „Оставка на Калин Стоянов за честни избори!“.

Според асоциацията, Стоянов носи отговорност за закупуването на гласове по време на местните избори и разполагат с конкретни доказателства за това, съобщи БТА.

В района около вътрешното министерство има увеличено полицейско присъствие и улица „6-ти септември“ е блокирана.

Протестиращите настояват за смяна на вътрешния министър, като те вярват, че той не е изпълнил задълженията си правилно и заподозряват, че е свързан с политически партии. Хората на протеста скандират „Оставка на Калин Стоянов“.

На протеста присъства и самият вътрешен министър в оставка Калин Стоянов, който заяви: „Дойдох да благодаря на колегите за подкрепата им и да ги уверя, че докато аз съм министър, няма да позволя на никой да ми нарежда къде и на какво място да сложа даден човек“.

Миналата седмица кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев предложи структура и състав на Министерския съвет, като включи Калин Стоянов на позицията вътрешен министър.

След това главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли оставката си, твърдейки, че беше подложен на голям психологически и морален натиск. Премиерът в оставка Николай Денков сигнализира на прокуратурата за случая.

предишна статияВластите в САЩ подкрепят с до 6,6 милиарда долара производителя на чипове Ти Ес Ем Си
следваща статияМария Габриел очерта резултатите през последните десет месеца в областта на външната политика на среща с акредитираните у нас посланици