Начало Водещи Гугъл отмъщавал на служителите участвали в протести срещу тях

Гугъл отмъщавал на служителите участвали в протести срещу тях

2207
Гугъл

Организаторите на протестите срещу отношението на Гугъл към служителите им имат проблеми в службата, пише Би Би Си.

През ноември 20 хиляди служители демонстративно напуснаха работните си места с изисквания компанията да промени начина, по който реагира на сигнали за сексуален тормоз и пази правата на жените.

Две от организаторките на протестите се оплакаха в писмо, предназначено за корпоративна употреба, че Гугъл им отмъщава за ролята им в демонстрацията.

Клеър Стейпълтън се оплакала, че след като организирала част от протестите е била понижена в работата и загубила позицията си на маркетингов мениджър.

„Задълженията започнаха да се пренасочват към други хора, прекият ми началник ме игнорираше и ми казаха да изляза в отпуска по болест, без да съм болна“, пише Стейпълтън.

Тя наела адвокат, което накарало шефовете й поне на хартия да я върнат на предишния й пост. Атмосферата останала враждебна и Стейпълтън обмисляла да напусне „почти всеки ден“.

Друга организаторка на протестите – Меридит Уитакър, също се оплака, че след демонстрацията, „ролята й в службата се променила драматично“.

Гугъл отрече по някакъв начин да търси реванш срещу служителките, организирали протестите.

В отделен скандал, интернет гиганта разпусна етична комисия, която беше създал само седмица по-рано.

Повече от 2000 служители подписаха призив срещу изваждането от комисията на Кей Коул Джеймс. Той е председател на консервативна анализаторска група, която се бори срещу даването на равни права на хомосексуални и транссексуални.

Уитакър била една от подписалите се срещу отстраняването на Джеймс. След това тя написа: „Нашите истории не са единствените. Гугъл подхранва атмосфера на реваншизъм, в която прекалено често се затваря устата на жени, цветнокожи и хора с различна сексуалност“.

От Гугъл казаха, че разследват всички сигнали за дискриминация, подадени от техни служители.

предишна статияНикълъс Кейдж затъна в следбрачни неволи заради пиянство
следваща статияСурикати отпразнуваха първият си рожден ден в Австралия