Начало Спорт Гришо: Тялото ми започна да свиква, вече съм по-постоянен! Научих се как...

Гришо: Тялото ми започна да свиква, вече съм по-постоянен! Научих се как да почивам

974

Григор Димитров започва участието си Индиън Уелс, като за първи път е поставен сред първите четирима в турнира. Както е известно, българинът е №3, след Роджър Федерер и Марин Чилич.

Досега нашето момче не успяваше да покаже най-доброто на BNP Paribas Open, но този път, изглежда, се наслаждава много повече на това, което прави. „Тялото ми започна да свиква. Вече съм по-постоянен, не бих казал, че съм в мир със себе си, само на 26 съм. Това е война. Шегата настрана, в такава позиция съм, че мога да давам максимума както на корта, така и извън него. Когато съм на игрището, искам да се докарам до предела, същото е и във фитнеса“, заяви българинът пред официалния сайт на АТР.

В началото на сезона Димитров отпадна от Ник Кириос в Бризбейн, където трябваше да защитава титлата си от 2017 г., но после се реваншира на Australian Open, преди да претърпи поражение от Кайл Едмънд на 1/4-финал.

„Започнах предсезонната си подготовка рано. Целта ми беше да се справя добре в Австралия. Резултатът е добър, но не е това, на което се надявах. Мисля, че трябва да продължа в същия дух. Изглежда, всичко е на верен път.“

През миналия сезон Димитров изпусна четири мачбола срещу Джак Сок в Индиън Уелс и впоследствие загуби мача помежду им от трети кръг. Първата ни ракета обаче победи американеца на 1/2-финал на Nitto ATP Finals, където стана шампион.

„Обичам напрежението. Напрежението при 5:5, 30:30 на корта е хубаво, обичам го.“

„Винаги искам още и още. Хората около мен понякога трябва да ме успокояват. Едно от най-важите неща, които научих през 2017 г., е как да си почивам. Все още не съм достатъчно добър в това, но работя по въпроса.“

предишна статияКитай създава гигантски парк за панди
следваща статия10 важни изобретения, направени от жени