Начало Спорт Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

39
Гриша Ганчев
Снимка: ЦСКА

След осем години на върха на най-успешния футболен отбор в България, Гриша и Данаил Ганчеви се оттеглят от управлението на ЦСКА.

Акциите, които притежават, бяха прехвърлени на фондацията „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“ безвъзмездно, съобщи клубът.

След като поеха отбора в най-трудния му момент в историята, те върнаха гордия емблематичен отбор ЦСКА на стадион „Българска армия“.

През тези осем години отборът се класира два пъти в групите на европейските клубни турнири и постигна важни победи над отбори като Рома, Базел и Виктория Пилзен, успяйки да промени негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база и стадионът на ЦСКА в Панчарево бяха модернизирани и станаха собственост на клуба.

Най-голямата лична победа на Гриша и Данаил Ганчеви остава получаването на разрешение за строеж на нов, модерен и многофункционален стадион „Българска армия“, съобщи клубът.

В комюнике отборът изрази благодарността си към тях за любовта и ангажираността към клуба!

Целите на ЦСКА остават непроменени и работата по всички проекти като изграждането на новия „армейски“ дом и модернизацията на базата в Панчарево, започната преди години, продължава по план и график.

Както до момента, оперативното управление на клуба ще се извършва от изпълнителните директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияВъв Великотърновска област са регистрирани четири нови случая на коклюш при деца
следваща статияГЕРБ и ДПС бламираха последното заседание на комисията „Нотариуса“. Няма да има доклад