Начало България Грипната епидемия се разпространява

Грипната епидемия се разпространява

823
грипна епидемия

Регионална здравна инспекция – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на областта от днес, с всички произтичащи от това противоепидемични мерки и преустановяване на учебните занятия за пет календарни дни – до 29 януари, включително.

До понеделник, включително, в грипна епидемия е и област Бургас. На Регионалното управление на образованието в Бургас е препоръчано да бъдат преустановени учебните занятия.

В областите под грипна епидемия до второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

Досега грипна епидемия е обявена на територията на областите Видин и Стара Загора. Във Видин обаче няма основания за обявяване на грипна ваканция, тъй като няма голям брой отсъстващи ученици.

Дните до 26 януари са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в Дупница, едно учебно заведение в село Невестино, община Невестино, както и в учебно заведение в село Раждавица, община Кюстендил.

В община Димитровград епидемията е до 28 януари.

Регионална здравна инспекция – Габрово също обяви грипна епидемия на територията на общините Трявна и Дряново. До 26 януари дните там са обявени и за неучебни.

Пред епидемия е и област Русе.

предишна статияПарламентът гласува вот на недоверие срещу кабинета „Борисов” 3
следваща статияЗащо дисквалифицираха камили от конкурс за красота?