Начало Спорт Григор не остави шансове на Алкарас и се класира за полуфиналите в...

Григор не остави шансове на Алкарас и се класира за полуфиналите в Маями

44
Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров успя да се класира за полуфиналите на турнира „Мастърс 1000“ в Маями за първи път в своята кариера. Най-добрият български тенисист излезе на корта срещу лидера в схемата и номер 2 в световната ранглиста, Карлос Алкарас, и го надигра с резултат от 6:2, 6:4 след час и 34 минути игра.

Сега Григор ще играе срещу германския съперник Александър Зверев за мястото във финала, след като Зверев победи унгареца Фабиан Марожан с 6:3, 7:5 в друг мач.

В началото на двубоя с Алкарас Димитров демонстрираше своята висока форма, завоювайки първите три гейма и уверявайки се в успеха си в сета без да му позволи съперника му да се включи в играта.

Вторият сет стартира със силното представяне на Димитров, който водеше с 4:1 и имаше дори точка за следващ пробив, но Алкарас успя да се справи с натиска и да изравни резултата за 4:4.

Испанецът направи своя първи пробив във втория сет в седмия гейм, изравни за 4:4, но Григор се възстанови и спечели мача, успявайки да покаже доминиращата си игра и умения на корта.

Това е вече втора поредна победа на Григор срещу Алкарас след предишния им двубой в Шанхай миналия сезон. Въпреки това испанецът води в общия резултат помежду им с 3:2.

В предаването на мача присъстваха звездни личности като боксьора Майк Тайсън и баскетболиста Джими Бътлър. Григор записа 24 печеливши удара и само пет неточности, с четири аса и успех в 12 от 16 излизанията си на мрежата.

С участието си в полуфиналите Григор Димитров се изкачва на 11-то място в световната ранглиста. В случай на победа срещу Зверев, той ще се завърне на 10-та позиция за първи път от 2018 година насам.

Още спортни новини – четете тук

предишна статияСловенското правителство прие нова стратегия за имиграцията
следваща статия20 години България в НАТО