Начало Водещи Григор Димитров се завърна на корта и победи японец в Ротердам

Григор Димитров се завърна на корта и победи японец в Ротердам

772
Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна на корта с победа. Преди секунди завърши двубоят му от първия кръг на турнира в Ротердам срещу Юичи Сугита. 26-годишният хасковлия надделя с 6:4, 7:6.

Във втория кръг българинът излиза утре срещу Филип Крайнович, който елиминира АТР дебютанта Феликс Оже-Алиасим. През миналата година Димитров стигна до 1/4-финал в надпреварата от веригата АТР500 в Холандия.

Гришо е фаворит в битката със сърбина, тъй като има три победи в три мача срещу Крайнович – 2015 в Акапулко, 2015 в Стокхолм и 2016 в Монте Карло.

Двубоят започна равностойно и всеки печелеше сервис геймовете си лесно, с изключение на втория гейм, когато Гришо пропусна да пробие съперника. Равенството в играта и в геймовете се запази до края, когато Григор взе подаването си за 5:4 и проби съперника за победа в сета, едва при третия си сет пойнт (6:4).

Вторият сет не започна добре за българина, който допусна пробив още в третия гейм (1:2). Японецът стигна до 5:3 в своя полза при гейм на Димитров, но не успя да приключи сета, след което бе пробит за 5:5. Последва драматичен 11-и гейм, който Димитров измъкна и след който атакува краен успех в мача. Сугита обаче отвърна с гейм на нула и доведе сета до тайбрек. Там българинът отново поизмъчи феновете си и след като поведе с 5:2, допусна Сугита да намали до 5:4, но Димитров не допусна издънка и приключи мача със 7:5, изпускайки два от трите си мач пойнта.

предишна статияЗа пореден път разшираване на „зелената зона“. Засегнати ще са над 5000 души
следваща статияИ днес ще е облачно, максималните температури ще са между 4 и 9 градуса