Начало Спорт Григор Димитров запази място в топ 10 на световната ранглиста

Григор Димитров запази място в топ 10 на световната ранглиста

89
Григор Димитров
Снимка: БТА

Най-успешният тенисист в историята на България, Григор Димитров, запази 10-та си позиция в световната ранглиста на АТР. В същото време, Виктория Томова изпадна надолу в класацията за жените.

Димитров загуби едно място и в момента е на 10-то място. Той добави 100 точки към резултата си след участието си на осминафиналите на турнира Мастърс 1000 в Монте Карло. Той изпревари Холгер Руне, но беше изпреварен от финалиста Каспер Рууд (на 6-то място, като скача 4 позиции) и победителя от Монако, Стефанос Циципас (на 7-мо място, като навакса 5 позиции).

Тази седмица Григор отсъства и се подготвя за следващият Мастърс 1000 турнир в Мадрид, който започва на 24-ти април.

Българинът заема 7-мо място в класацията за завършването на годината на АТР в Торино, където се вземат предвид само резултатите от началото на 2024 година, а не за последните 52 седмици. Той има 1565 точки и в момента е квалифициран за финалния турнир на най-добрите през ноември. Тук лидира Яник Синер с 4200 точки.

Адриан Андреев се намира на 230-то място в световната ранглиста. Той участва в квалификациите на турнира на чалънджъра в Оейраш и днес играе във финалния кръг срещу италианеца Енрико дала Вале.

Димитър Кузманов е 251-и в ранглистата на света.

В ранглистата на жените води Новак Джокович, последван от Яник Синер и Карлос Алкарас.

В женската ранглиста, Виктория Томова изпадна седем позиции и днес е 81-ва. Тя участва в турнира от сериите WTA 250 на клей в зала в Руан, Франция. Утре, 29-годишната софиянка ще играе в първия кръг срещу Vарвара Грачова от домакините.

Гергана Топалова напредна с 11 места и в момента е 242-ра. Изабела Шиникова скача с 10 позиции и е вече 256-та в света.

В лидерството няма промени. На първо място е Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Коко Гоф.

Още спортни новини – четете тук