Начало Спорт Григор Димитров е на осминафинал в Маями

Григор Димитров е на осминафинал в Маями

44
Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров продължава успешно напред в турнира по тенис в Маями с награден фонд от 8,9 милиона долара, след като се класира за осминафинал.

В третия кръг тенисистът от България спечели уверено срещу Яник Ханфман от Германия с резултат 6:1, 6:0, само за 46 минути на корта. Това беше един от най-добрите мачове за сезона на Димитров, според информацията от БТА. Това е трети път в кариерата на българина, когато достига до тази фаза на турнира в Маями, след 2012 г. и 2016 г.

Следващият мач на Григор Димитров ще бъде срещу Хуберт Хуркач от Полша, като българинът има предимство от четири победи в четири мача срещу него.

Срещата срещу Яник Ханфман беше първа за Григор Димитров и 32-годишният германец. Българският тенисист започна с ранен пробив и спечели първия сет с убедителните 6:1 за 24 минути, след като осъществи серия от девет поредни гейма. Във втория сет Димитров продължи успешно и спечели с чистота 6:0.

Димитров успя да направи повече печеливши удари (12-6), да избегне повече грешки (1-3 двойни и 4-11 непредизвикани) и да доминира на първи сервис с 91% успех срещу 55% за Ханфман. Той също така не допусна нито едно пробивно точка от страна на съперника си.

Хуберт Хуркач, срещуположният на Григор Димитров в следващия кръг, също успя да се класира, като победи Себастиан Корда от САЩ.

предишна статияДПС-ГЕРБ няма да допуснат да им отнемат службите, регулаторите, прокуратурата и медиите
следваща статияБорисов много искал да има правителство