Начало България Горещо ще е днес – температурите ще са между 24 и 29...

Горещо ще е днес – температурите ще са между 24 и 29 градуса

747
Лятно време

През нощта ще бъде предимно ясно. Към сутринта на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност. Минимални температури: между 8 и 13 градуса.

Утре ще е предимно слънчево, още преди обяд в низините ниската облачност ще се разкъса. В следобедните часове над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури: между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове – на места с ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове над масивите в Западна България – с купеста облачност, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

През първите два дни от новата седмица ще се задържи предимно слънчево и в по-голямата част от страната – сухо. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България. На отделни места там ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. В понеделник до вечерта вятърът от изток-югоизток ще отслабне и стихне. Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 25-30 градуса.

предишна статияВиктория Томова започна с победа в Прага
следваща статияАПИ: Ремонтират се участъци от магистралите. Шофирайте внимателно