Коледа, подарък

Много деца познават момента на тръпката при отваряне на коледните подаръци и откритието, че пакетът съдържа маратонки не в желания цвят или лоша играчка. Но едно германско момче, разярено от избора на коледните му подаръци, не каза неохотно „благодаря“, а извика полицията – която послушно изпрати служители в дома му, за да разследва.

След като набра горещата телефонна линия за спешна помощ, детето обясни на полицията, че не е получил нито един от подаръците, които е поискал за Коледа.

„Полицаите пристигнали и намерили много ядосано малко момче“, заяви говорител на местната полиция в Зетел, в северозападната Германия, според вестник „Нордвест Цайтунг“.

Тъй като на Коледа имали спокойна смяна, полицаите решили да започнат разследване на случая. Най-напред те разгледали първоначалния списък, който детето е съставило, след което сравнили с него всеки един от подаръците, предложени на момчето и се впуснали в операция за посpедничество с цел намаляване напрежението в семейството.

След задълбочено разглеждане на доказателствата, полицията е успяла да разреши спора, като убедили момчето, че Дядо Коледа сигурно е объркал списъка му с този на друго дете.

Полицията в град Олденбург потвърди любопитния случай, но не пожела да разкрие съдържанието на коледния списък на детето.

предишна статияСАЩ се заемат с проблема между Сърбия и Косово, защото ЕС се провали
следваща статияНиски температури днес, проясняване само в планините