Начало Новини Германско-израелски гражданин, отвлечен от "Хамас" в ивицата Газа, бе обявен за мъртъв

Германско-израелски гражданин, отвлечен от "Хамас" в ивицата Газа, бе обявен за мъртъв

64
Германско-израелски гражданин, отвлечен от "Хамас" в ивицата Газа, бе обявен за мъртъв

Германско-израелски гражданин, отвлечен от „Хамас“ в ивицата Газа, бе обявен за мъртъв, предаде ДПА.

„Ужасяващо е да научим, че нашият германски съгражданин Итай Чен, за когото се надявахме, че все още е жив, все пак е мъртъв“, написа днес германският посланик в Израел Щефан Зайберт в платформата „Екс“.

„Убит от „Хамас“ на [7 октомври] на 19-годишна възраст, тялото му е отвлечено в Газа. Сърцето ми е с неговото семейство, което се бореше толкова неуморно за освобождаването му“, каза Зайберт.

Израелската армия съобщи за смъртта на Чен – войник от крайбрежния град Нетания, вчера, но без да споменава друга негова националност. Според медийни съобщения Чен е бил и американски гражданин.

В израелските информации се посочва, че неуточнено разузнаване е стигнало до заключението, че 19-годишният младеж е бил убит.

„Сърцата ни са разбити. Толкова много го обичахме и щяхме да направим всичко, за да го върнем жив у дома“, заявиха родителите му според израелските медии.

На 7 октомври бойци от палестинската групировка „Хамас“ и други екстремистки групировки отвлякоха около 250 души в ивицата Газа по време на нападението си срещу Израел, при което убиха около 1400 човека.

По време на прекратяването на огъня в края на ноември бяха освободени 105 заложници. Израелското правителство смята, че около 100 души, които остават в плен, са живи.