Начало България ГЕРБ „може би“ са готови да няма уговорени конкурси за регулаторите и...

ГЕРБ „може би“ са готови да няма уговорени конкурси за регулаторите и съдебната система

39
Асен Василев
Снимка: БТА

При разговора между финансовия министър в оставка Асен Василев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той отговори „Може би“ на въпроса дали от партията са готови назначенията в регулаторите и съдебната система да стават без предварително уговорени конкурси.

Срещата между тях се състоя на петък и беше описана от Василев пред Нова тв. Той сподели, че разговорът беше относно напредъка на страната и необходимостта от честни конкурси за назначения. Борисов отговорил „Може би“ на въпроса за готовността на ГЕРБ за тези реформи.

Василев още сподели, че се съмнява в изявлението на Борисов, че не се е виждал с Димитър Главчев от 7 години. Той каза, че Главчев е бил председател на Народното събрание по-малко от 7 години.

В разговора си Василев коментира и предстоящите избори и решенията на Европейската комисия относно България. Отбеляза, че важно е да има честни правила, за да продължи напредъкът на страната.

За сухопътния Шенген сподели, че вървят разговори с Австрия и очаква решения до края на годината, като подчерта важността на евроизборите и общата работа с „Демократична България“.

Напоследък Василев се изказа и относно вътрешния министър Калин Стоянов, като изрази загрижеността си за влиянието на неговата дейност върху изборните процеси в страната.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияСестрата на лидера на "Хамас" бе арестувана във връзка с разследване за тероризъм
следваща статияЯвор Божанков се оттегля от политиката