Начало България Ген. Атанасов за скандала „Корал“: Целта е да се омаскари противникът

Ген. Атанасов за скандала „Корал“: Целта е да се омаскари противникът

64
Инфилтрират ли руските служби агенти чрез получаване на българско гражданство? Ген. Атанасов посочи как става
Ген. Атанас Атанасов.

Изборите в момента не са необходими и са предизвикани от определени лица с цел трансформация на политическата сцена. Завиват проблемите с бели конци от компромати. Това произнесе генерал Атанас Атанасов от ПП-ДБ по време на интервю за БТВ.

Всички телевизионни предавания започнаха със скандала „Корал“. Но какъв скандал? Дали има фалшифицирани подписи – това още трябва да бъде доказано. В действителност, няма пари, корупция или измами, а само куп компромати. Този случай ще се развие така, че след няколко години делата ще бъдат приключени, но в момента са важни за манипулирането на общественото мнение, коментира ген. Атанасов.

Основателят на сдружението „Да запазим Корал“ Атанас Русев обяви, че неговият подпис е подправен в документите, представени за напускането на Кирил Петков от управителния орган на обществената организация. Според твърденията са съставени лъжливи документи от Лена Бориславова, през 2021 г., когато Петков стана връхен министър по икономиката. В този капацитет той не може да бъде част от търговски или други подобни обществени организации.

На 5 май Петков е назначен за министър, а на 6 май се провежда Общо събрание на сдружението, което решава да го освободи от длъжността, на негова молба. Въпреки това, Атанас Русев твърди, че такова Общо събрание всъщност не е състояло, а документите, че то се е провело, са измамни.

Според ген. Атанасов, скандалът с плаж „Корал“ е част от политическа борба, използваща нечестни средства за маскиране на противника.

„Имах три наказателни дела срещу себе си – всички завършиха с оправдателни решения. Години наред бях обект на заглавия като „Атанасов подслушвал“, „Атанасов търгувал с оръжия“, „Атанасов написал лъжлив доклад“, спомена Атанасов.

Ние постъпихме отговорно и национално. Съставихме правителство след дълги преговори с политическите сили, с които сме се борили. Не знам каква е ролята на Алексей Петров. Участвах в реални преговори за съставянето на правителството в кабинета на председателя на парламента. Тези преговори обхващаха програмата и структурата на правителството. Не мога да преценя каква е ролята на Алексей Петров, Борисов обича да шиша такива неща, добави той.

Последните месеци на управление си заслужаваха, според ген. Атанасов. „От ДСБ и Демократична България работим от години за конституционни промени, които да променят целия механизъм на съдебната власт на законово ниво. ГЕРБ захваща служебната власт. Промените в служебното правителство бяха предложение на коалицията на ГЕРБ и ДПС. Промените, които бяха направени в служебното правителство, са логични“, допълни той.

Той изрази недоволство от кабинета „Главчев“, като посочи, че вместо да се занимава с избори, тя прави изчиствания.

Генерал Атанасов призова българските граждани да не се отказват и да гласуват на 9 юни.