Начало Новини Гарет Саутгейт: "До лятото има време за изграждане на състава"

Гарет Саутгейт: "До лятото има време за изграждане на състава"

49
Гарет Саутгейт: "До лятото има време за изграждане на състава"

Гарет Саутгейт очаква с нетърпение да види новите футболисти играчи в състава на Англия, защото воденият от него състав ще продължи да бъде изграждан до лятото, когато започна Евро 2024. Мениджърът на „трите лъва“ коментира поражението с 0:1 срещу Бразилия в събота на „Уембли“.

„Но подобно на (Бразилия) ние говорим за игра на много високо ниво. Това е изключително изживяване за играчите и шанс да видим новите футболисти отново. Със сигурност ще има надграждане до лятото. Не съм разочарован от представянето им. Знам, че когато загубиш, винаги ще има негативна реакция. Направихме много промени в последния четвърт час и си мислех, че публиката е зад отбора. Не подценявам представянето на отбора. Можеха да се видят множество млади играчи, които се справят добре. Не подценявам представянето им и на отбора като цяло. Има още много да учим до лятото. Разполагаме с футболисти, които искат да бъдат титуляри, както и с такива, желаещи да бъдат в състава ни. Ще ги гледаме, има доста време“, коментира специалистът пред медиите в Англия. 

Той похвали Антъни Гордън, Езри Конса и Коби Майноо след дебютите им срещу Бразилия, докато Айвън Тоуни и Джеймс Мадисън със сигурност ще получат шансове за изява в предстоящата през следващата седмица контрола с Белгия на 26 март.