Начало Свят В Северна Корея отвори трета ски зона

В Северна Корея отвори трета ски зона

1507
Северна Корея

Трета ски зона откриха в Северна Корея. Работата по новия ски център в северната част на страната започва едва през юли, но приключва предсрочно, според местните медии, цитирани от snow-forecast.com.

Зоната разполага с две заснежени писти.

Ски амбициите на Северна Корея са въпрос на политически интерес. Втората ски зона Masikryong, или Masik Pass, която отвори врати през 2013 г., предизвика международни противоречия, тъй като имаше опасения, че европейски компании са осигурили оборудване за нея, въпреки международните санкции, наложени на страната.

 

Оказва се обаче, че машините са втора ръка и са купени през Китай, пише Profit.

По-строгите санкции, въведени напоследък, сега блокират този внос, а коментарите на севернокорейските медии сочат, че лифтът, използван в новата ски зона, е изработен в Северна Корея.

Страната имаше амбицията да организира част от събитията за Зимната олимпиада, която ще се проведе през следващия месец, в ски зона Masik Pass, но това беше отхвърлено от Южна Корея, която е домакин на спортното събитие.

Въпреки че Masik Pass е популярен като първата ски зона в Северна Корея, поне един друг подобен курорт е съществувал преди него – Begaebong.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун, който е движещата сила зад севернокорейските ски инициативи, целящи да привличат чуждестранни скиори, е учил в Швейцария като дете, като се смята, че е прекарвал доста време по пистите на страната.

предишна статияПолицаите да получат още 100 млн.лв. за заплати, е разпоредил Бойко Борисов
следваща статияТова 4-годишно дете ще ви скрие шапките!