тигър

Един от най-търсените бракониери на тигри в Индия, който ядял пениси на бърнести мечки, е арестуван, след като успяваше да се измъкне в продължение на шест години.

Служители на дивата природа в централния щат Мадхя Прадеш създадоха специална работна група през 2013 г., след като бяха открити няколко трупа на бърнести мечки с липсващи репродуктивни органи.

Арестуваният мъж, наричан Ярлен, принадлежи към общност, която вярва, че пенисът на бърнестата мечка – посочена като „застрашена от изчезване“ в червения списък на IUCN – може да лекува болести, включително импотентност.

Според „Таймс ъф Индия“ той признал в полицията, че е убил няколко тигри, много бърнести мечки, стотици глигани и пауни.

Служител от отдела по горите в Мадхя Прадеш каза за АФП, че арестуваният щял да продава жлъчните мехури на мечките, за които също се смята, че имат специални свойства, по поръчки на бизнесмени в Индия.

Бракониерът живеел с фалшиви документи за самоличност. През годините той използвал няколко имена, като най-новото е Джасрат, заявиха представители на властта.

Той е разследван и за убийството на тигрица, която изчезна в резервата Пенч в Мадхя Прадеш през 2012 г., заяви официалният служител на АФП.

Година по-късно, кожата на животното е намерена на 1500 километра в Непал.

Индия е дом на почти 75 процента от тигрите по света и в момента има 2967 от големите котки. По данни на правителството Мадхя Прадеш оглавява списъка с над 500 от тях.

предишна статияАПИ: Информация за състоянието на пътищата
следваща статияНовооткрита творба на Рембранд ще бъде показана във Великобритания