Начало Водещи В бъдеще: Импланти в тялото ще ни помагат да работим по-добре

В бъдеще: Импланти в тялото ще ни помагат да работим по-добре

1039

Създаването на приспособления, предназначени за директно имплантиране в човешкия организъм, може да се превърне в един от следващите етапи на технологичното развитие и да предизвика интереса на бизнес средите. Това заяви в Ню Йорк американската предприемачка и инвеститор Дженифър Форстдад, специализирала се в сферата на иновациите.

Тя констатирала, че напоследък все по-често се появяват нови изобретения и разработки. Според нея един от следващите етапи на развитието в технологичната сфера може да е свързан с „имплантирането на малки устройства в телата ни“.

„Това звучи неправдоподобно“, отбеляза Форстад. Тя освен това напомни, че предприемачът Илон Мъск вече е съдействал за създаването на нова американска компания „Нюралинк“, която по мнението на експертката ще работи именно в тази сфера. „Смятам, че ще се появят и други компании“, допълни Форстад.

Тя призна, че скоковете в технологичното развитие винаги предизвикват страх и безпокойство.

„Дори само идеята, че устройство може да бъде имплантирано в мозъка, главата, тялото, предизвиква ужас у някои хора – сподели Форстад. – При това подобни устройства могат да помогнат на хората да изпълняват по-ефикасно задълженията си. Онова, което първоначално изглежда страшно, може да открие нови възможности.“

предишна статияНаим Сюлейманоглу може да остане парализиран
следваща статияTwitter, Facebook и Google се явяват на изслушване за руската пропаганда