Начало България „Възраждане“ пред президента: Най-добрият вариант за страната са предсрочни избори (НА ЖИВО)

„Възраждане“ пред президента: Най-добрият вариант за страната са предсрочни избори (НА ЖИВО)

34
Президентство


Днес продължават консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 49-ото Народно събрание за съставяне на правителство. От прессекретариата на държавния глава съобщиха за днешните срещи с представителите на опозицията.

Първи днес при него са представителите на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заместник-председателят Петър Петров, Цончо Ганев.

„Най-добрият вариант за страната са предсрочните парламентарни избори“ – това е позицията на партията, с лидер Костадин Костадинов.

От 11:30 часа предстои среща с представители на парламентарната група на „БСП за България“, а от 14:00 часа с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“.

Вчера на „Дондуков“ 2 се проведоха консултациите с ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС.

ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ увериха, че диалогът между тях е конструктивен и поискаха повече време преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. От ДПС увериха президента, че ще продължат да бъдат стабилизиращ фактор и ще продължат с подкрепата за правителството при евентуална ротация.

В почивните дни двете формации започнаха преговорите за споразумение за съвместно управление и вчера увериха държавния глава в конструктивния разговор помежду им.

Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа „за“. Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияВ България има магическо място – „Гърмящата река“. Там изчезнало момиче с дълга коса
следваща статияОчаква се да бъде задействан морският хуманитарен коридор от Кипър до Газа