Начало Свят Втората част на „Дюн“ оглави класациите в Северна Америка

Втората част на „Дюн“ оглави класациите в Северна Америка

314
Дюн

През първия уикенд на прожекции в кината в Северна Америка, научно-фантастичният филм „Дюн“ събра невероятни 81,5 млн. долара, съобщиха световните медии. Режисиран от Дени Вилньов, творбата не само е визуално впечатляваща, но предоставя и загатва въпроси за властта, вярата и фанатизма. Главният герой, изобразен от Тимъти Шаламе, преживява огромна трансформация, ставайки очаквания месия и лидер, готов да отмъсти след разрушението на родния си народ.

Измислената от Франк Хърбърт поредица планета Дюн допринася за размисли за околната среда, от източението на вода до безконтролната експлоатация на ресурси.

Приходите от първия уикенд на „Дюн“ в кината на Северна Америка са изключително високи за жанра научна фантастика, коментира анализаторът Дейвид А. Грос. Това е най-добрият резултат за стартиращ филм през тази година.

Сред актьорската гама на „Дюн: Част втора“ са имена като Зендая, Леа Сейду и Хавиер Бардем.

На второ място със значително по-ниски приходи от 7,4 млн. долара се нарежда „Боб Марли: One Love“ – филмът за живота на легендарния реге изпълнител. Трети е „Избраният“, който осъществява приходи от 3,9 млн. долара, разказвайки за живота на Исус Христос.

На четвърто място в популярността на кината в Северна Америка е „Обикновени ангели“ с Хилари Суонк и приходи надлъж 3,9 млн. долара. В последващ ред се нареждат „Мадам Уеб“ с 3,2 млн. долара и „Патешки истории“ с 2,5 млн. долара.

Още културни новини – четете тук