Начало България Времето остава хладно в Западна България, в Източна – ще е топло...

Времето остава хладно в Западна България, в Източна – ще е топло и слънчево

983
дъжд

Днес в Западна и Централна България ще се задържи хладно, със значителна облачност, след обяд купесто-дъждовна. На много места там ще има валежи, след обяд и гръмотевична дейност. Над по-голямата част от Източна България ще бъде слънчево и топло, с временни увеличения на облачността и слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22-23° на места в Западна България, до 32-33° на места в източната част от Горнотракийската низина.

времето

Над планините в Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици. По-късно след обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 26°-29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 19.07.2020 слънцето ще изгрее в 06:07 часа и ще залезе в 20:58 часа. Продължителност на деня 14:51 часа.

предишна статияНякой не бива да бъде лекомислен днес, а друг да не бъде прекалено сериозен
следваща статияИзненада: Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл имат второ дете