Начало България Времето днес ще е топло за сезона, но ще вали

Времето днес ще е топло за сезона, но ще вали

994
лято - дъжд - лятна буря

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи.

Днес времето ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, значителни в крайните северозападни райони. В Източна България валежите ще са слаби и на отделни места. Там, както и на места северно от планините, ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Ще остане топло за сезона с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните райони, където ще вали почти без прекъсване, както и около Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток. Минималните температури също ще са сравнително високи – между 8° и 13°, на места в Източна България до 16°. В София минимална температура около 8°, максимална 16°-17°.

Времето в планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 2200-2300 метра – сняг. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

предишна статияОстава хладно, но дъждът намалява
следваща статияДъждовно и ветровито начало на седмицата