Начало Водещи Времето днес ще бъде предимно слънчево

Времето днес ще бъде предимно слънчево

49
Времето пролет
Слънчев ден днес

Днес, на Цветница, времето ще бъде предимно слънчево. След обяд над източните и планинските райони ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София – около 22°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 m ще е около 14°, на 2000 m – около 7°.

По Черноморието времето ще е предимно слънчево. След обяд ще бъде с купеста облачност и на изолирани места е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 17°-21°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 26 мин. и залязва в 20 ч. и 23 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 57 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 50 мин. и изгрява в 0 ч. и 30 мин. Фаза на луната: четири дни преди последна четвърт.

През първите дни на първото десетдневие май месец се очаква да бъде необичайно по-хладен, особено в котловините и по високите полета на Западна и Централна България, където ще има условия и за късни слани.

Валежи от сняг се очакват по планините. Най-ниски ще са температурите около Великден.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияПо данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата: И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната
следваща статияМексикански журналист бе убит в южната част на Мексико, което предизвиква възмущение сред колегите му