време, прогноза, облачно

През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. До обяд все още ще продължи да превалява само на места в югозападните райони.

Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, по-високи по Черноморието, а преобладаващите максимални 9°-14°, на места до 17°. За София максималната температура ще бъде 14 градуса, по Черноморието 16, в северните райони 15-17, в южните 10, на места 15 градуса. В неделя се очакват превалявания в Западна и Източна България, а температурите ще са между 14 и 17 градуса.

Над планините ще преобладава облачно време, по върховете ще е мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 17°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

предишна статияПреговорите за правителство – всичко е под контрол
следваща статияГеорги Ганев: Намерихме общите политики в икономиката за бъдещо правителство