облак

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но без съществени валежи. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°. От запад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над източните райони. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 11° и 16°.

 

Над планините преди обяд облачността ще е предимно значителна, след обяд ще се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е значителна, късно след пладне от запад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 24 мин. и залязва в 17 ч. Продължителността на деня е 9 ч. и 36 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 20 мин. и изгрява в 17 ч. и 37 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.

предишна статияКацаров: Отваряме телефонна линия за гражданите по въпросите за ваксинацията
следваща статияМного благоприятен ден за една от зодиите днес